Начало Борба Свободняците с най-добро представяне от 9 години
0

Свободняците с най-добро представяне от 9 години

Свободняците с най-добро представяне от 9 години
0

Националният ни отбор по борба в свободния стил отбеляза най-силното си представяне на Европейско първенство за последните 9 години. Въпреки че отново не успяха да спечелят златен медал, свободняците достигнаха до сребърно и две бронзови отличия на шампионата в Будапеща.

Справка със статистиката показва, че подобен резултат не е регистриран от 2013 година насам. Тогава Владимир Дубов е втори в Европа в категория до 60 килограма, а Леонид Базан (74 кг) и Любен Илиев (96 кг) печелят бронзови медали.

Сега ситуацията е сходна. Ахмед Батаев стигна до финала в категория до 92 килограма и грабна сребърно отличие. Георги Вангелов (61 кг) и Рамазан Рамазанов (70 кг) пък спечелиха бронзови медали.

По отношение отборното класиране, България завършва на седмо място с 50 точки. В отсъствието на Русия и Беларус над всички са борците на Азербайджан със 136 точки. Те са спечелили 1 златен, 4 сребърни и 1 бронзов медали. Второто място е за Грузия с 98 точки (1-1-1), а третата позиция е за Турция с 91 (2-1-3).