Начало Борба Тайбе Юсеин поздрави медалистите от Игрите в Минск

Тайбе Юсеин поздрави медалистите от Игрите в Минск

Тайбе Юсеин поздрави медалистите от Игрите в Минск
0

Спортист номер 1 на България за 2018 година – Тайбе Юсеин поздрави всички медалисти, които до този момент спечелиха медали на Европейските игри.

„Честито“, написа тя върху „story“ в Инстаграм. На снимката на стена са закачени постиженията на българските спортисти на Игрите в Минск до момента.

Настоящата европейска и световна шампионка вече е възстановена от контузията, която имаше по време и след европейското първенство. Тя ще вземе участие в турнира по борба при жените в категория до 62 кг.

Припомняме, че до момента страната ни има спечелени общо девет медала, което като бройка ни отрежда почетното пето място в класирането. По отношение на цвета на медалите, България е на девета позиция.

В основата на доброто класиране са бойните спортове. Единствената титла за страната на първенството до момента спечели самбиската Мария Оряшкова в категория до 80 килограма. Джудистът Ивайло Иванов пък взе сребърен медал в категория до 81 кг. Първият спечелен за България медал на Игрите бе отново от представител на бойните спортове – бронз на самбистката Цветелина Цветанова в категория до 48кг.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".