Начало Борба Тайбе Юсеин поздрави медалистите от Игрите в Минск

Тайбе Юсеин поздрави медалистите от Игрите в Минск

Тайбе Юсеин поздрави медалистите от Игрите в Минск
0

Спортист номер 1 на България за 2018 година – Тайбе Юсеин поздрави всички медалисти, които до този момент спечелиха медали на Европейските игри.

„Честито“, написа тя върху „story“ в Инстаграм. На снимката на стена са закачени постиженията на българските спортисти на Игрите в Минск до момента.

Настоящата европейска и световна шампионка вече е възстановена от контузията, която имаше по време и след европейското първенство. Тя ще вземе участие в турнира по борба при жените в категория до 62 кг.

Припомняме, че до момента страната ни има спечелени общо девет медала, което като бройка ни отрежда почетното пето място в класирането. По отношение на цвета на медалите, България е на девета позиция.

В основата на доброто класиране са бойните спортове. Единствената титла за страната на първенството до момента спечели самбиската Мария Оряшкова в категория до 80 килограма. Джудистът Ивайло Иванов пък взе сребърен медал в категория до 81 кг. Първият спечелен за България медал на Игрите бе отново от представител на бойните спортове – бронз на самбистката Цветелина Цветанова в категория до 48кг.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.