Начало Борба Трима българи на финал на „Дан Колов – Никола Петров“

Трима българи на финал на „Дан Колов – Никола Петров“

Трима българи на финал на „Дан Колов – Никола Петров“
0

Трима български национали ще се борят за златните медали след първия ден на международния турнир „Дан Колов – Никола Петров“.

Цял ден във Велико Търново се провеждат зрелищни схватки по борба, като в надпреварата участие ще вземат общо около 400 състезатели от 35 държави, от които олимпийски, световни и европейски медалисти.

За мястото си на финала Юлиана Янева бе най-категорична. Българската представителка в категория до 72 килограма тушира за по-малко от 3 минути индийката Реетика на полуфинал.  В петък тя ще спори за титлата срещу германката Лили Шнайдер, която победи друга българка – Даниела Бръснарова. 

снимка: БФ Борба

В свободния стил пък на финал са натурализираните чеченци Рамазан Рамазанов и Ахмед Батаев. 

В категория до 70 кг Рамазанов тушира за по-малко от 3 минути Джиа Авалиани от Грузия на полуфинал. За титлата той ще се бори срещу Зейн Ръдърфорд (САЩ). 

Батаев пък се справи с Осман Нурмагомедов от Азербайджан с 6:4 и ще спори за титлата с Адлан Тасуйев от Беларус.

На крачка от финала останаха София Георгиева и Сезен Белберова, които изгубиха своите мачове на полуфиналите, но все още остават в битките за бронзовите отличия.

С шанс за такъв медал е и Георги Вангелов. Той претърпя загуба още на старта от индиеца Рави Кумар, който го победи и на Олимпийските игри в Токио. Олимпийският вицешампион обаче стигна финал и го издърпа на репешаж.

снимка: БФ Борба

Срещите бяха изгледани от легендата Валентин Йорданов, почетен президент на федерацията, Христо Маринов, президент на родната централа. В залата бяха засечени и Симеон Щерев, Радослав Великов, Михаил Ганев, Рахмат Сукра, Тодор Ангелов.