Начало Борба Елица Янкова: Достатъчни са условията на Белмекен за олимпийски медал

Елица Янкова: Достатъчни са условията на Белмекен за олимпийски медал

Елица Янкова: Достатъчни са условията на Белмекен за олимпийски медал
0

Елица Янкова, която е последната ни медалистка от Олимпийски игри в борбата, спечелила бронз при най-леките от Игрите в Рио де Жанейро през 2016, даде специално интервю за Gong.bg, в което разказа за условията за подготовка на базата в Белмекен.

Елица, спомняш ли си кога за първи път дойде на лагер в Белмекен?

– Това е било много отдавна. Спомням си, че когато дойдох бях най-малката на лагера. Беше с женския отбор и аз бях много по-малка възраст от тях, водех се към кадетките. Беше много интересно. Условията на Белмекен са изключително добри, тъй като една наша подготовка от три седмици ни е достатъчна за формата, която поддържаме цяла година.

Според теб достатъчно добри ли са условията, за да създадат един олимпийски медалист?

bul-wrestling.org

Какво си получила тук?

– Tова, че България има толкова олимпийски медалисти и всички са минали през базата на Белмекен, означава, че условията са напълно достатъчни.

Като говорим и за спортни условия, възстановяване, храна. Доволна ли си от условията?

– Както всички знаят за борбата, Белмекен е едно от местата, на които имаме много добри условия откъм храна, възстановяване. Дори преобладават много тези неща, тъй като сме тук през зимата и за нас това е физическа подготовка.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".