Начало Борба Украинецът, който от фронта отиде на Европейско и спечели медал (ВИДЕО)

Украинецът, който от фронта отиде на Европейско и спечели медал (ВИДЕО)

Украинецът, който от фронта отиде на Европейско и спечели медал (ВИДЕО)
0

Владен Козлиук нямаше подготовката на останалите участници на Европейското първенство по борба в Будапеща. Украинецът и останалите му съотборници пристигнаха на първенството в унгарската столица не от залите по борба, а от фронта в Украйна.

Въпреки войната с Русия, украинците получиха разрешение от страната си да участват на шампионата на стария континент в Будапеща, като за тази цел бяха пуснати в петдневен отпуск от фронта.

Националът на Украйна Владен Козлиук ще помни винаги първенството през 2022 година. За него самото участие на него бе успех, но като допълнение той успя да спечели и първото си отличие при мъжете.

Украинецът завоюва бронзов медал в категория до 97 килограма, като в малкия финал срази представителя на Норвегия с технически туш. Преди това на полуфинала той бе спрян от българина Кирил Милов, който спечели титлата.

Обикновено след такъв успех състезателите празнуват медалите, отдават се на заслужена почивка, но не такава е съдбата на Козлиук. Веднага след състезанието той и съотборниците му са се отправили към Украйна, където вместо трика обличат военни дрехи и взимат автоматите, бранейки родината си.