Начало Борба Вангелов и Умарапаеш остават в борбата за медалите на Световното първенство

Вангелов и Умарапаеш остават в борбата за медалите на Световното първенство

Вангелов и Умарапаеш остават в борбата за медалите на Световното първенство
0

Късметът се усмихна на родните национали по свободна борба – Георги Вангелов и Али Умарпашаев, които участват на Световното първенство. На шампионата в Осло двамата бяха изтеглени за репешажите и остават в борбата за медалите.

По-рано през деня двамата претърпяха загуби – Вангелов в квалификациите, а натурализираният чеченец в 1/8-финалите от Теймураз Салказанов, който е настоящ европейски шампион и носител на бронз от последния световен шампионат по борба.

БОК, Костадин Андонов, StartPhoto

В категория до 61-килограма американецът, който спря Вангелов на старта, стигна до финала и издърпа Георги в репешажните битки.

За да стигне до борбата за бронза, националът ще трябва да премине през Арман Елоян от Франция и индиецът Равиндер Равиндер. Ако преодолее тези двама противници, за отличието българинът ще спори с Арсен Харутунян от Армения.

В категория до 74 килограма България също има шанс за бронзов медал. Али Умарпашаев бе издърпан от Теймураз Салказанов, който утре ще се бори за титлата на шампионата.

Задачата на българина обаче не е лесна. На пътя му застава Тимур Бизхоев от Русия. При евентуална победа над руснака, Али ще се изправи срещу Автандил Кентчадзе от Грузия в битката за бронза в категорията.

Boec.bg ще проследи всичко около представянето на българските борци на шампионата в Осло, Норвегия.