Начало Борба Вездесъщата Мария Оряшкова пропуска Световните игри в САЩ

Вездесъщата Мария Оряшкова пропуска Световните игри в САЩ

Вездесъщата Мария Оряшкова пропуска Световните игри в САЩ
0

Една от най-уважаваните и успешни жени в родната бойна сцена – Мария Оряшкова, няма да може да участва на предстоящите Световни игри в Бирмингам, САЩ. Новината бе потвърдена лично от националката ни в три бойни дисциплини – самбо, борба и сумо.

Въпреки че шесткратната световна шампионка в самбото има квота за състезанието по сумо, тя е предпочела да се подготвя за елитен международен турнир по борба в Испания, които ще се състои по същото време.

Световните игри започват на 7-ми юли (четвъртък), а Гранд При на Испания ще се проведе в периода 8-10 юли в Мадрид.

В момента Мария е на подготвителен лагер на Белмекен с женския национален отбор по борба. Там дамите ни се подготвят за предстоящото състезание в началото на следващия месец и за Световното първенство за мъже и жени, което е насрочено за септември в Сърбия.

„За Световните игри в САЩ могат да участват само хора, които имат квота“, заяви супер Мария пред Boec.BG.

„Аз също имам такава, но за съжаление няма да мога да участвам. Квотата е поименна и не можах да я преотстъпя на никой“, добави българката.

Така България ще има трима представители в бойните спортове на предстоящите Световни игри в САЩ. Това са олимпийската ни шампионка в каратето Ивет Горанова, многократният национален шампион по кикбокс и победител в SENSHI галавечер Огнян Мирчев и шампионът в три различни дисциплини (ММА, борба и сумо) Пенчо Дочев, който ще се състезава леката категория на сумото.