Начало Борба Хенри Сехудо: Валентин Йорданов е истинска легенда

Хенри Сехудо: Валентин Йорданов е истинска легенда

Хенри Сехудо: Валентин Йорданов е истинска легенда
0

Хенри Сехудо, който е един от най-добрите бойци в последните години, впечатли с изказване по адрес на един от най-големите родни борци, а именно Валентин Йорданов.

Бившият двоен шампион на UFC и олимпийски първенец поздрави легендата на световната борба по случай рождения му ден. На 26 януари Йорданов навърши 62 години!

Българинът има на сметката си цели 7 световни, 7 европейски и 1 олимпийска титли. Той е и на първо място в историята на този спорт по най-много спечелени медали от световни първенства – 10 (7 златни, 2 сребърни и 1 бронзов).

„Валентин Йорданов е истинска легенда“ написа Сехудо като коментар под пост на Световната федерация по борба, с който световната централа също поздравява един от най-големите български спортисти в историята.

Хенри Сехудо имаше страхотна кариера в борбата, след което направи страхотна такава и в смесените бойни изкуства. През 2008 година той става олимпийски шампион по борба свободен стил при 55-килограмовите от Игрите в Пекин, след което направи страхотна ММА кариера.

В общо 18 срещи в клетката, Сехудо спечели 16 двубоя (8 с нокаут), ликувайки с титлите в категории „петел“ и „муха“ в най-известната верига за смесени бойни изкуства – UFC. В последния си сблъсък в октагона, провел се на 9 май 2020 година, Сехудо записа успех над Доминик Круз с технически нокаут във втория рунд и секунди след това обяви прекратяването на спортната си кариера.