Христо Маринов даде отлична оценка на българските борци | Boec.BG - онлайн медия за бойни спортове
Начало Борба Христо Маринов даде отлична оценка на българските борци

Христо Маринов даде отлична оценка на българските борци

Христо Маринов даде отлична оценка на българските борци
0

Президентът на Българска федерация по борба (БФБ) Христо Маринов даде отлична оценка на представянето на родните национали на европейското първенство по борба в румънската столица Букурещ. Той отличи най-вече женския отбор, от който могат да се очакват медали във всички категории.

„Оценката ни е отлична. Поздравявам нашите медалисти, благодаря на тях и на техните треньори за труда и търпението в последните месеци. Радвам се, че при жените вече имаме отбор, защото е едно да разчиташ на няколко категории за медал, а друго е да имаш отбор. Подробни и индивидуални анализи няма да правя. Ще кажа само това, че се надявам да спечелим максимален брой квоти за олимпиадата“, каза той.

България завърши европейското първенство на пето място по медали с два златни, три сребърни и един бронзов. Четири от тези отличия – двете титли и двете втори места, бяха спечелени от дамите.

„Все още нямаме конкретни състави за европейските игри в Минск, защото те не са приоритет. Основната ни цел е световното първенство и олимпийските квоти, а втората беше европейското първенство. За европейските игри ще дадем по-голям шанс на по-младите, но ще има и няколко от опитните за вдъхване на кураж“, добави той.

Европейските игри в Минск започват на 21-и юни и са с продължителност от девет дни. Борбата започва на 25-и.

Източник: БТА

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско жиу-житсу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.