Начало Борба Христо Маринов даде отлична оценка на българските борци

Христо Маринов даде отлична оценка на българските борци

Христо Маринов даде отлична оценка на българските борци
0

Президентът на Българска федерация по борба (БФБ) Христо Маринов даде отлична оценка на представянето на родните национали на европейското първенство по борба в румънската столица Букурещ. Той отличи най-вече женския отбор, от който могат да се очакват медали във всички категории.

„Оценката ни е отлична. Поздравявам нашите медалисти, благодаря на тях и на техните треньори за труда и търпението в последните месеци. Радвам се, че при жените вече имаме отбор, защото е едно да разчиташ на няколко категории за медал, а друго е да имаш отбор. Подробни и индивидуални анализи няма да правя. Ще кажа само това, че се надявам да спечелим максимален брой квоти за олимпиадата“, каза той.

България завърши европейското първенство на пето място по медали с два златни, три сребърни и един бронзов. Четири от тези отличия – двете титли и двете втори места, бяха спечелени от дамите.

„Все още нямаме конкретни състави за европейските игри в Минск, защото те не са приоритет. Основната ни цел е световното първенство и олимпийските квоти, а втората беше европейското първенство. За европейските игри ще дадем по-голям шанс на по-младите, но ще има и няколко от опитните за вдъхване на кураж“, добави той.

Европейските игри в Минск започват на 21-и юни и са с продължителност от девет дни. Борбата започва на 25-и.

Източник: БТА

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".