Начало Борба Японска сензация ще опита да продължи серията си от 83 поредни победи

Японска сензация ще опита да продължи серията си от 83 поредни победи

Японска сензация ще опита да продължи серията си от 83 поредни победи
0

Преди една година популярната в Япония тийнейджърка Акари Фуджинами дебютира в женската борба на шампионата за Императорската купа и от тогава успехите и не спират. Тя оправда шума около себе си, като спечели този турнир, който и позволи участие на Световното първенство.

Фуджинами, която навърши 18 години миналия месец, се завръща да защити титлата си в Япония до 53 кг при жените, този път като действаща световна шампионка за жени.

„След Световното първенство трябваше да стоя под карантина две седмици. През тези две седмици гледах срещите си. Готова съм да се представя на по-високо ниво на Купата на императора“, каза младата японка.

За съжаление, дългоочакваният двубой между Фуджинами и олимпийската шампионка Маю Мукайда беше отложен за неопределено време, тъй като нито един от петте златни медалисти на Япония от Игрите в Токио няма да участва на Купата на императора, който ще се проведе на 16-19 декември в японската столица.

Всеки, който иска да детронира Фуджинами, ще трябва да бъде на върха на формата си. С четирите си победи в Осло – всичките чрез технически туш, без да даде точка – в момента тя е в серия от 83 поредни победи, от периода на 2017 г.

Фуджинами каза, че не е решила, ако се класира за участие на голям форум, дали ще се опита да дублира световната си титла и азиатските игри през септември следващата година.

,,Ако мога да участвам и в двете квалификационни турнира, бих искала да го направя. Когато му дойде времето, ще видим как ще се получи. Във всеки случай, моята цел сега е да спечеля Купата на императора“, каза японката.