Начало Борба Япония ще разчита на тинейджърка за световна титла в Осло

Япония ще разчита на тинейджърка за световна титла в Осло

Япония ще разчита на тинейджърка за световна титла в Осло
0

Женският национален отбор по борба на Япония тръгва за Световното първенство в Норвегия без шампионките си от Олимпийските игри в Токио. На Игрите през лятото японките спечелиха 4 от 6 възможни златни медала. Сега ще атакуват световните титли с друг състав, но отново доста перспективен.

В категория до 53 килограма японците ще разчитат на тийн сензацията Акари Фуджинами. Тя е определяна за една от най–перспективните атлетки на Япония. Младата боркиня е готова за най–тежкото изпитание в кариерата си – Световното първенство за мъже и жени в Осло.

„Развълнувана съм. Наистина искам турнирът да започне по-скоро. Изобщо не съм нервна. Очаквам с нетърпение да видя какво мога да направя‘‘, каза Фуджинами.

Фуджинами, все още не е навършила 18 години, но вече два пъти е триумфирала на националното първенство на Япония, с което младата боркиня си осигури билет за норжеката столица.

Тя е и световна шампионка за кадетки от 2018 година. Също така не е губила мач в Япония от юни 2017 година насам. Атлетката е в серия от 79 победи.

Не може да се каже, че Фуджинами е имала лесен път към Осло. Тя премина през вътрешни борби, където пребори двукратната световна шампионка Харуна Окуно и сребърната медалистка от световното първенство през 2019 г. Нанами Ирие.

,,Това ми дава много увереност“, каза японката.

Младата японка заминава за Норвегия с мисъл за златен медал, а голямата й цел е титла от Олимпийските игри в Париж 2024 г.