Начало Борба Дамите ни взеха отборното злато на турнира по борба „Яшар Догу“

Дамите ни взеха отборното злато на турнира по борба „Яшар Догу“

Дамите ни взеха отборното злато на турнира по борба „Яшар Догу“
0

Женският ни национален отбор по борба завърши на първо място в отборното класиране на ежегодния турнир в Турция „Яшар Догу“. Момичетата показаха чудесна форма по-малко от месец преди началото на Летните олимпийски игри в Токио.

В последния ден на надпреварата в Истанбул Биляна Дудова спечели пета титла за България. Тя доминира над всички в категория до 57 килограма, побеждавайки на финала представителка на Германия с 4:0. Това бе четвърти пореден турнир за Биляна, в който тя не допуска точка.

Другата ни финалситка от днес Мими Хрстова (68 кг) взе сребро, губейки на финала от канадка с 2:5. Така жените ще се приберат с 5 златни и 1 сребърен медал. Преди това титли взеха Миглена Селишка (50), Евелина Николова (59), Тайбе Юсеин (62) и София Георгиева (65).

www.bul-wrestling.org

При мъжете в свободния стил Георги Вангелов (57) загуби на старта от ирански борец, но след това се реваншира с успех в репешажите, а за бронза категорично се пребори с представител на Грузия -11:1. Микай Наим (57) и Октай Хасан (79) не успяха да стигнат до медали.

В надпреварата участваха състезатели от близо 20 страни – Иран, Грузия, Казахстан, Беларус, Киргизстан, Турция, Канада, Франция, Германия.