Начало Бокс Усик и Фюри се разбраха! Ще има грандиозен бой по Коледа

Усик и Фюри се разбраха! Ще има грандиозен бой по Коледа

Усик и Фюри се разбраха! Ще има грандиозен бой по Коледа
0

Дългоочакваният обединителен сблъсък за световната титла в тежка категория между Тайсън Фюри и Олександър Усик най-после е договорен. Британецът и украинецът ще се изправят един срещу друг на 23 декември в Саудитска Арабия, потвърди ESPN.

Титаничният дуел между 35-годишния Фюри (шампион на WBC) и 36-годишния Усик (WBA, IBF и WBO) ще се състои в Рияд само 48 часа преди Коледа.

Това е най-голямата боксова сделка в историята. Всички значими спортни звезди в момента са обвързани със Саудитска Арабия – коментира цитираният от bTV Фюри. – Страната прави гигантски стъпки. Превзема не само бокса, но и който спорт пожелаят. Плащат огромни пари. Вярвам, че току-що сключих най-мащабния договор в бокса за всички времена, но нямам право да говоря за числа„.

Първоначално Фюри и Усик трябваше да премерят сили на „Уембли“ през април. Преговорите обаче пропаднаха заради постоянните претенции на британеца. Той не искаше клауза за реванш и настояваше за разпределение на приходите 70:30 в своя полза. Усик прие, но в крайна сметка се отказа заради поредните промени, поискани от съперника.