Начало Бокс 5 рекорда на Флойд Мейуедър, които няма да паднат скоро

5 рекорда на Флойд Мейуедър, които няма да паднат скоро

5 рекорда на Флойд Мейуедър, които няма да паднат скоро
0

Откакто официално се пенсионира през 2017-та, името на Флойд Мейуедър постоянно в замесено в пародийни боксови срещи.

Първо беше странният мач срещу японския кикбоксьор Теншин Насукава, след това летвата падна още по-ниско с влогъра Логан Пол. Реално погледнато дъно няма. Така както нямаше и горна граница по време на истинската кариера на американеца.

Флойд бе част и от Професионалната федерация по кеч през 2008-ма, но положението дори тогава не беше толкова смешно, колкото последните му две „битки“.

Мразен от едни и обичан от други, Флойд е ера в бокса и бойните спортове като цяло. Затова е редно да си припомним пет от неговите десетки рекорда в профи бокса. Може би с цел да не забравяме колко умен и качествен боксьор беше, когато се биеше с истински боксьори.

Mark Robinson/ Matchroom Boxing

Единственият боксьор в историята на спорта, който е побеждавал 16 световни шампиони в 16 последователни мача. Невероятната му серия започва през 2005-та, когато печели срещу Артуро Гати. След това идва ред на хора като Заб Джуда, Оскар де ла Оя, Рики Хатън, Хуан Мануел Маркес, Шейн Мосли, Виктор Ортис, Мигел Кото, Канело Алварес, Маркос Майдана и Мани Пакиао.

Никой не е побеждавал повече световни шампиони от Флойд. „Парите“ е сразил общо 23-ма, като това лято Мани Пакиао може да изравни рекорда, ако се справи с Ерол Спенс.

Оттегля се от спорта без нито една загуба и нито един равен. Мейуедър има на сметката си 50 победи от 50 мача. Последната загуба изобщо на Флойд е от аматьорската сцена и всички знаем от кого е тя. Този рекорд можеше да бъде споделен с тайландеца Ванхенг Менайотин, но бившият световен шампион в категория „сламка“ допусна първо поражение в кариерата си през ноември миналата година (50-1).

Никой не е печелил повече световни титли от Мейуедър. Той има „скромните“ 15 титли, който са спечелени в 5 различни категории. Най-успешната дивизия за Флойд е лека средна (69.9 кг), където побеждава и най-сериозните си съперници.

След победата си над Мани Пакиао през 2015 г., Флойд държи едновременно 7 пояса (5 световни титли). WBC – полусредна, лека средна; WBO – полусредна; WBA – Супер титлите в лека средна и полусредна; „The Ring“ – лека средна и полусредна.