Начало Бокс 9 български боксьори се качват на ринга на „Странджа“ днес
0

9 български боксьори се качват на ринга на „Странджа“ днес

9 български боксьори се качват на ринга на „Странджа“ днес
0

Общо 9 български боксьори ще изиграят срещите си днес от международния турнир „Странджа“, който се провежда в столичната зала „София. В следобедната сесия от 15 ч. на двата ринга в залата ще са мачовете при жените, като България ще бъде представена от 6 боксьорки. От тях само Златислава Чуканова ще излезе за втория си мач в надпреварата, след като в първия кръг в кат. до 54 кг вчера тя победи шведката Сара Свенсон.

Съперничка на първата носителка на купа „Балкан“ ще бъде испанката Лара Ребека Гарсиа Мариа. Направо за ¼-финалните си двубои в същата категория ще излязат Стойка Петрова и Розалия Пайчева. Първата ни участничка на олимпийски игри Петрова ще се изправи срещу рускинята Виктория Кулешова, която спечели бронз от европейското в София 2016, губейки на полуфиналите от Станимира Петрова. Пайчева пък ще боксира срещу китайката Киан Ши, като мачът им е първи в програмата и започва в 15 ч.

За първите си срещи днес ще излязат още Пламена Иванова и Деница Елисеева (57 кг), както и Мелис Йонузова (69 кг). Във вечерната сесия при мъжете, която започва от 18 ч., ще имаме трима боксьори – Благой Найденов и Пламен Петков (до 81 кг) и Александър Георгиев при най-тежките (+91 кг). Входът за зрители е 5 лв. за целия ден, като билети могат да се купят на място на входа на залата.