Начало Бокс Бивш боксьор „прегази“ френската полиция (ВИДЕО)

Бивш боксьор „прегази“ френската полиция (ВИДЕО)

Бивш боксьор „прегази“ френската полиция (ВИДЕО)
0

Скандално видео показа бивш професионален боксьор от Франция да взима дейно участие в продължаващите протести на „жълтите жилетки“ във Париж, Франция.

През последните месеци френската столица се превърна в същинско бойно поле между протестиращите и органите на реда, които ежедневно се малтретират едни други.

Кристоф Детингер (18-4-1), който става шампион на Франция през 2007 г. в лека тежка категория, е участвал в протестите в събота и на видеото се вижда как разгневеният „Циганин от Маси“ налага с голи юмруци стоящия пред него полицай, който въпреки солидната си екипировка и подкрепление, взима възможно най-доброто бизнес решение – да даде назад.

Видеото придоби широка популярност в социалните мрежи и днес самият Детингер е отишъл  в полицейско управление в Париж, за да се предаде.

„Миналата вечер научих, че е се е случило нещо ужасно, което го е накарало да реагира така. Имало е жена, която е била атакувана от Силите за борба с масови безредици“, сподели някогашният треньор на Кристоф – Джаки Тромпсос.

Законите във Франция предвиждат до три години затвор за нападение над полицай и глоба в размер на 45 000 евро.

„На видеото ясно се вижда как г-н Детингер атакува полицейски служител, след като органите на реда са използвали сълзотворен газ в опит да отблъснат тълпата, която е искала да стигне до сградата на парламента в Париж“, споделя говорител на френското правителство.