Начало Бокс Аманда Серано пожела мъжки правила за мача ѝ с Кейти Тейлър

Аманда Серано пожела мъжки правила за мача ѝ с Кейти Тейлър

Аманда Серано пожела мъжки правила за мача ѝ с Кейти Тейлър
0

Световната шампионка в седем различни категории – Аманда Серано, ще спори за неоспоримата световна титла на Кейти Тейлър в исторически мач за женския бокс тази пролет.

Двете супер имена сред дамите ще се бият на 30-ти април, а срещата ще оглавява галавечер в легендарната „Медисън Скуеър Гардън“ в Ню Йорк, САЩ.

Най-чаканата битка в историята на женския профи бокс ще бъде с максимална продължителност 10 рунда от по 2 минути, но 33-годишната пуерториканка смята, че мач от подобно значение трябва да се проведе по правилата на мъжкия бокс – 12 рунда по 3 минути.

„Аз съм жена и винаги агитирам за равенство“, заяви Серано.

„Ако Кейти Тейлър желае, аз съм готова да направим нашия мач на 12 рунда по 3 минути. Ако искаме промяна, да го направим като при мъжете“, добави Аманда.

През последните десетилетия женския бокс често пъти е бил обект на подигравки от една част от феновете, които винаги контрират искането за по-адекватно заплащане на дамите с факта, че техните 20-минутни мачове не са толкова тежки и интересни колкото при мъжете.

Преди години Клариса Шийдлс също повдигна темата за разликата в правилата и също изказа мнение, че жените биха могли да се състезават по мъжкия правилник.

Подобно искане не веднъж и два пъти е било отказвано от ръководните органи на бокса под претескт, че 10 рунда по 2 минути е далеч по-безопасно за дамите.