Начало Бокс Джоунс заплаши да бойкотира мача с Тайсън
0

Джоунс заплаши да бойкотира мача с Тайсън

Джоунс заплаши да бойкотира мача с Тайсън
0

Рой Джоунс младши заплаши да се откаже от демонстративния мач срещу Майк Тайсън, след като двубоят беше отложен.

Двете легенди имат споразумение за 8-рундов сблъсък, който първоначално беше обявен за 12 септември, но беше преместен за 28 ноември по желание на един от основните спонсори и притежател на правата за платено излъчване Triller. Решението беше взето с оглед на възможността за новата дата да се продават и билети за фенове в залата, което нямаше да се случи през септември.

View this post on Instagram

November 28th on PPV #TysonJones

A post shared by Mike Tyson (@miketyson) on

Джоунс обаче остана разочарован от промяната и заяви, че това може да му донесе сериозни финансови загуби.

“За мен това е въпрос по-скоро да го направим възможно най-скоро, защото съм концентриран и трябва да запазя това. А сега трябваше да отложа други неща, обърка ми календара. Това е най-големият проблем. Вече не съм боксьор на пълно работно време, имам други занимания, от които си изкарвам парите. И, ако не мога да ги правя, трябва да бъда компенсиран за това, защото се променя цялата схема. Това е неприемливо”, обясни той.

Колаж: Филип Цветанов

51-годишният американец добави още, че адвокатите му вече са се заели със случая и той може да се откаже от участие в чаканото с огромен интерес шоу, ако не се стигне до решение.

“Опитваме се да намерим начин, адвокатите ми говорят с техните, търсят заедно по-добро решение на ситуацията така, че да бъда компенсиран. Ако не стигнат до решение, аз се отказвам. Защо да променям датата и да прецаквам цялата си година, след като вече сме се разбрали за 12 септември?”.