Начало ММА Новото Betano приложение дава шанс за залог на Адесаня – Уитaкър 2

Новото Betano приложение дава шанс за залог на Адесаня – Уитaкър 2

Новото Betano приложение дава шанс за залог на Адесаня – Уитaкър 2
0

Само две години след като се срещнаха за първи път, Израел Адесаня и Робърт Уитакър са готови отново да спорят за титлата в средна категория. Мачът е част от програмата на UFC 271 и ще се проведе в „Тойота Сентър“ в Хюстън, Тексас на 12-ти февруари (13-ти рано сутринта българско време). Всички мачове от картата са достъпни за залог в новото Betano приложение.

При първият мач между тези съперници, Уитакър бе шампион, но загуби титлата след нокаут във втория рунд. Сега, поясът е в Адесаня, а вероятността за успешна защита е далеч по-голяма.

Бетано бонус коефициенти за мача

Адесаня е отявлен фаворит според букмейкърите на Бетано. Негова победа се търгува при ставка от 1.36, докато коефициентът за успех на Уитакър е 3.15.

Когато двамата влязоха в октагона на UFC 243, коефициентите бяха коренно различни. Победата на Адесаня щеше да ви донесе умножаване на залога по 2.18. Това бе първия и единствен пък в кариерата на родения в Нигерия новозеландец.

Струва ли си да заложим за „Жътваря“?

И обратното, Робърт „Жътваря“ Уитакър трябваше да смени ролите от фаворит към аутсайдер. Това ще е първият му мач в подобна позиция от 2017-та година насам, когато се изправи срещи Джакари Соуса. И все пак, в онзи мач, Уитакър спечели след нокаут в рунд номер две. Всъщност, Робърт бе фаворит в 5 от последните си 6 мача, като успя да спечели всеки от тях.

Адесаня срещи Уитакър – какво да очакваме?

Първият им мач остана в историята с името „ритането на задници“. Адесаня порази Уитакър 40 пъти и получи 32 ответни удара. Може би, разликата не изглежда голяма, но „Жътваря“ изпадна в нокдаун цели два пъти в мача – веднъж в края на първия рунд и финалния нокаут през втората част.

Изи бе чудесен при контраатаките и успяваше да избягва ъглите, където е голямото предимство на Уитакър. Освен това, той ни показа и отлични умения от дистанция и добра работа при движението по октагона.

Уитакър трябва да покаже търпение

Въпреки двата му нокдауна, Робърт може да извлече доста позитиви от първата среща. Той сам сподели, че е бил ядосан, след като Адесаня успяваше лесно да стигне до главата му. Когато Уитакър е спокоен, той разполага с чудесни кикове, които могат да контрират агресията на Израел.

Доста интересна за Betano се очертава и битката на земя. По-голямата част от първия мач бе бой от стойка. От тогава насам, Адесаня загуби само един мач – когато бе свален на земята от Ян Блохович. Уитакър ни показа доста сериозно подобрение в граплинга, когато успя да контролира и победи Келвин Гастелум.

Betano бонус предложение за залог на Адесаня – Уитакър 2

При мач номер едно, ние ви подведохме с прогнозата си за победа на Уитакър. Изминаха цели 15 месеца от онзи мач. Робърт бе по-активния от двамата в това време и записа цели 4 мача, в които показа добър прогрес. За това, и този пък Betano България залага за негова победа.

Той разполага с по-голям инструментариум от качества и е по-бърз. В първия мач обаче не се би умно. Ако сега успее да подбира точните удари и да покаже добрите си качества на земя, може да доведе мача до трети и четвърти рунд, където да отбележи достатъчно точки за победа със съдийско решение.

В случай, че Изи продължи с изчаквателната стратегия, а Робърт де втурне отново в атака от самото начало, нокаутът за Адесаня изглежда почти сигурен.

Крайна прогноза на Betano bg: Робърт Уитакър да спечели със съдийско решение.