Начало Бокс Американски промоутър защити Джарел Милър

Американски промоутър защити Джарел Милър

Американски промоутър защити Джарел Милър
0

Странно и противоречиво мнение изказа един от по-известните американски боксови промоутъри – Лу Дибела.

Embed from Getty Images

Американецът не мисли, че боксьорът от тежка категория Джарел Милър трябва да получи доживотна забрана да се боксира, въпреки че само преди седмица „Голямото бебе“ отново се провали на допинг тест.

32-годишният Милър изтърпяваше дълго наказание за същото провинение и трябваше да се бие срещу Джери Форест на 9-ти юли, но 14 дни преди двубоя Милър цъфна с допинг.

Форест е боксьор именно на Лу Дибела, който пък доскоро бе част от отбора на Дионтей Уайлдър, но бе уволнен малко преди реванша с Тайсън Фюри.

Въпреки че ветеранът Карлос Такам ще замести Милър, Дибела не смята, че наказанието за Милър трябва да е чак толкова тежко.

Снимка: БТА

„Каквото станало, станало“, философски отговори Дибела за бъдещето на Джарел Милър.

„Имах време да преосмисля ситуацията и мнението ми е, че Джарел не трябва да получава доживотна забрана. Не смятам, че това е правилното решение в този случай.

„Да, трябва да бъде изпратено послание, но не и доживотен бан.

„Той има своите проблеми, но спортът също трябва да поеме част от отговорността за случилото се. Наказанието му трябва да е сериозно и дълго, за да се види колко сериозен е той.

„Но ако Джарел се посвети и влезе в различни анти-допингови програми, тогава ще видим. Не трябва да го обричаме до живот. Да, той предаде спорта, но и спорта предаде Джарел“, допълни Дибела.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.