Начало Бокс Андерсон Силва се завърна под ярките светлини с победа на боксовия ринг

Андерсон Силва се завърна под ярките светлини с победа на боксовия ринг

Андерсон Силва се завърна под ярките светлини с победа на боксовия ринг
0

Бившият шампион на UFC в средна категория и едно от най-големите имена в историята на смесените бойни изкуства – Андерсон Силва, се завърна на боксовия ринг 16 години след последния си мач.

Бразилецът победи Хулио Сезар Чавес-младши чрез неединодушно решение  (75-77, 77-75, 77-75) в мач от изминалата нощ, който се състоя в Гуадалахара, Мексико. „Паяка“ надделя над бивш световен шампион и син на легендата Хулио Сезар Чавес.

46-годишният Силва показа доста добри неща с по-тежките ръкавици и напълно си заслужи триумфа. Въпреки че бе в ролята на аутсайдер преди сблъсъка, южноамриканецът успя да запише втората си победа от трите си боксови мача  профи кариерата му.

Мачът се проведе в категория до 82.5 кг, тъй като 35-годишният мексиканец за пореден път не успя да влезе в предварително уговорения лимит. Продължителността на мача бе осем рунда, а още от началото на двубоя обратният гард на Силва причиняваше много проблеми на далеч по-опитният от двамата боксьор.

Водещата ръка на бразилецът попадаше почти винаги в целта и на моменти той дори се подиграваше на Чавес, който изглеждаше като всичко друго, но не и бивш световен шампион.

След победата сънародникът на Хулио Сезар-младши , Саул Алварес, лично поздрави Силва за показаното на ринга.