Начало Бокс Английски експерт: Всички искаме Фюри – Джошуа, но…

Английски експерт: Всички искаме Фюри – Джошуа, но…

Английски експерт: Всички искаме Фюри – Джошуа, но…
0

Редакторът на британското издание The Sun Колин Харт даде интервю за популярния YouTube канал за бокс Seconds Out.

Британският експерт коментира обявената за 8 март битка между бившия обединен шампион в тежка категория Антъни Джошуа (27-3, 24 КО) и бившия шампион на UFC Франсис Нгану (0-1). По време на коментара, анализаторът също изрази съмнения, че неговият сънародник, световният шампион на WBC Тайсън Фюри (34-0-1, 24 КО) ще спечели битката за титлата абсолютен световен шампион срещу Олександър Усик (21-0, 14 КО).

  • Каква битка очаквате между Антъни Джошуа и Франсис Нгану?
  • Дори не очаквах, че Тайсън Фюри ще се бие с Франсис Нгану. Но се случи. Сега всичко е заради Джошуа и случилото се в битката Нгану – Фюри. Ще бъда честен с вас, мисля, че Нгану победи Фюри. Беше близо, но според моите бележки той беше победител. Разбира се, технически Нгану не трябва да е на същия ринг като Джошуа по очевидни причини. Той има само една битка по правилата на бокса, но той доказа в тази една битка, че може да бъде изключително опасен. Джошуа, предвид случилото се с Фюри, ще бъде двойно внимателен.
  • Франсис вече няма да има елемента на изненада на боксовия ринг, това ще бъде ли от полза за Джошуа? Трябва ли Джошуа да бъде фаворитът в тази битка?
  • Несъмнено. Виж, Нгану не е боксьор, но той доказа, че ако не си много внимателен и ако те удари в брадичката, можеш да бъдеш нокаутиран. Джошуа вече има това предупреждение, преди да излезе на ринга. Той знае и ще разбере, че Нгану ще избухне след 3-4 рунда. Вярвам, че Фюри не беше на 100% в тази битка. Мисля, че беше самодоволен. Не мисля, че той тренира правилно – както тренира сега за Усик. Това беше един от факторите, поради които Нгану направи този сензационен удар в третия рунд.
  • Ще промени ли убедителна победа на Джошуа над Нгану перспективата за потенциална битка между Фюри и Джошуа в бъдеще?
  • Не ме интересува какво се случва там или какво се случи в Рияд. Това, което знам е, че има една битка, която британските фенове на бокса искат да видят повече от всички останали и това е Антъни Джошуа срещу Тайсън Фюри. Сега, ако Фюри победи Олександър Усик… Въпреки че имам съмнения относно това. Не знам какво мисли някой друг, но мисля, че Усик има голям шанс да бъде първият, който ще победи Фюри. Защото вярвам, че Тайсън е започнал да намалява. Той е активен вече 15 години и не мисля, че манталитетът му е същият като преди няколко години. Мисля, че сега се държи повече като знаменитост, отколкото като боксьор. И сега той има живот със сериал на Netflix и така нататък, и така нататък. Ако Фюри преодолее Усик и Джошуа оцелее над Нгану, което вярвам, че ще го направи, има шанс следващата есен да видим битката, която цяла Великобритания иска да види – Фюри срещу Джошуа. Единственият проблем е, че може да се проведе в Рияд.