Начало Бокс Треньорът на Джошуа: Той е най-големият талант в тежка категория
0

Треньорът на Джошуа: Той е най-големият талант в тежка категория

Треньорът на Джошуа: Той е най-големият талант в тежка категория
0

Новият човек в щаба на Антъни Джошуа – Робърт Гарсия определи британския боксьор като най-талантливия в тежка категория. Специалистът бе привикан да оглави треньорския екип на Ей Джей за реванша с Олександър Усик. Идеята е, че той ще успее да добави нещо ново, с което бившият шампион да си върне поясите на WBA, WBO, IBF и IBO. Това евентуално ще се случи на 23 юли в Саудитска Арабия.

Гарсия бе помолен да анализира големите имена в тежка категория. „Дали ще ме питате сега, или преди две години, кой е най-талантливият в тежка категория, аз все ще ви отговоря, че това е Антъни Джошуа. Погледнато глобално, ще се спра на Ей Джей. Освен това той има ненормална сила. Боже, за каква мощ говорим. Повече от всеки друг, така смятам. Много, много е силен“, коментира специалистът.

Фюри е различен звяр, той е най-подвижният висок човек, който съм виждал. Усик е много техничен и труден за побеждаване, защото е по-дребен и бърз. Уайлдър има невероятна сила, той е от малцината, който може да обърне нещата с един удар“, каза още Гарсия.

Под негово ръководство 14 различни боксьори са ставали световни шампиони. Той самият също е бил такъв, а в комбинация с Анхел Фернандес се очаква да изпипат максимално стратегията, която да върне Джошуа на върха за трети път в кариерата му.