Начало Бокс Кубрат Пулев дава реванш на Чисора след месец

Кубрат Пулев дава реванш на Чисора след месец

Кубрат Пулев дава реванш на Чисора след месец
0

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев ще излезе на ринга в нов голям мач по-скоро от очакваното. Кобрата ще даде реванш на британеца Дерек Чисора на 9 юли, съобщава каналът „Спортната джунгла“.

Битката ще се проведе на територията на съперника – в „О2 Арена“, Лондон. Първият сблъсък между двамата беше през пролетта на 2016 година. Тогава Пулев спечели по точки.

Преди битката на кантара се стигна до неприятни сцени. Чисора беше замерен с шише от приятел на Пулев. Британецър полудя и започна да налага всички около себе си. В суматохата дори разкървави човек от антуража на софиянеца.

Дерек се намира в неприятна серия от три поредни загуби. Две от тях бяха от Джоузеф Паркър, а третата от Александър Усик. Всички те бяха след съдийско решение.

Кубрат Пулев само преди две седмици беше на ринга. В средата на месец май българинът разби американеца Джери Форест след силен тренировъчен лагер в САЩ.

На практика Кобрата има само около месец и половина между две професионални битки, което се случва рядко в тежка категория.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.