Начало Бокс Хърн с голяма новина за Нгану

Хърн с голяма новина за Нгану

Хърн с голяма новина за Нгану
0

Невероятно, но факт! С помощта на арабски инвеститори бившият шампион на UFC в тежка категория Франсис Нгану (0-1) може да стане абсолютен световен шампион по бокс само за 3 професионални битки.

Освен това в първия, макар и състезателен двуох, той загуби от шампиона на WBC Тайсън Фюри (34-0-1, 24 КО) – това беше през октомври. Но сега за Нгану няма място за грешка. На 8 март в Рияд (Саудитска Арабия) той трябва да победи бившия лидер в тежка категория Антъни Джошуа (27-3, 24 КО).

Ако успее да направи това, то през втората половина на годината той ще се срещне с абсолютния шампион на дивизията, който ще бъде определен през февруари в конфронтацията между Фюри и носителя на всички останали титли, Олександър Усик (21- 0, 14 КО).

Промоутърът на Джошуа Еди Хърн (Matchroom) говори за невероятния шанс на Нгану. От интервю за TNT Sports Boxing: „За Ngannou това е шанс да се бие за абсолютната титла в третата си професионална битка. И това може да е реванш с Фюри. Невероятно, но факт. Той може да стане абсолютен шампион. За Джошуа? Точно за това сме мечтали през всичките тези години. И в навечерието на обявяването му казах: „Две победи и ти си абсолютен!“. Знаете, че искрено вярвам, че той ще го направи. Вярвам, че той ще победи Нгану. Вярвам, че той ще победи Фюри„.

Хърн, изглежда, вече е отписал украинеца: „Казвам това за това: „Усик, човече, обичам те. Но, Тайсън, ти трябва да спечелиш, за да се проведе битката с AJ.