Начало Самбо и бойно самбо Благотворителен семинар от кампанията „Стоян Саладинов“ ще се състои в Кюстендил

Благотворителен семинар от кампанията „Стоян Саладинов“ ще се състои в Кюстендил

Благотворителен семинар от кампанията „Стоян Саладинов“ ще се състои в Кюстендил
0

Първият семинар за годината от националната кампания „Стоян Саладинов“ ще се състои в Кюстендил, съобщиха от общината. Това е шести поред семинар от националната кампания. Домакин на събитието, което ще се състои на 18 януари на стадион „Осогово“, е общината. Началото е в 15:00 часа.

Събитието ще открие патрона на кампанията Стоян Саладинов – многократен шампион по борба, самбо, джудо и карате и един от емблематичните родни треньори по бойни спортове.

Участието си в предстоящия семинар в Кюстендил вече са потвърдили бронзовата медалистка на Олимпиадата в Токио Евелина Николова, президентът на Българската федерация по самбо и трикратен световен шампион Росен Димитров, световният първенец по бойно самбо Румен Димитров и десеткратната европейска шампионка и шесткратна световна шампионка Мария Оряшкова.

Специален гост на събитието ще бъде легендата в борбата Армен Назарян.

Националната кампания „Стоян Саладинов“ се провежда с благотворителна цел, а каузата на кампанията в Кюстендил е в подкрепа на инициативата „Заедно за бебе Марти“ и всички събрани средства по време на семинара ще бъдат безвъзмездно предоставени на семейството на детето.

Препоръчителният вход за достъп до демонстрацията е на стойност от 10 лева. Той няма задължителен характер. Всеки присъстващ може да прецени дали иска да подкрепи Мартин и на каква стойност да бъде равносилна тази подкрепа. За целта, на входа на залата ще бъдат поставени кутии за набиране на средства, обясниха от общината.Марти е на една година, но страда от тежка диагноза – тумор на малкия мозък.