Начало Бокс Антъни Джошуа иска мачът с Кубрат Пулев да е в Кардиф
0

Антъни Джошуа иска мачът с Кубрат Пулев да е в Кардиф

Антъни Джошуа иска мачът с Кубрат Пулев да е в Кардиф
0

Световният шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа предпочита следващият му мач да е в Кардиф, а не в Лас Вегас. Почти сигурно британецът ще защитава титлите си срещу Кубрат Пулев, който е задължителен претендент на IBF. Джошуа предпочита срещата да е на стадион „Принсипалити“, който е с капацитет от 74 500 души.

„Не се отказвам от Вегас, бих отишъл там, но за хората ще е по-лесно да гледат, ако е в Кардиф. Сърцето ми винаги казва Великобритания, защото има много хора тук, които ме подкрепят, още когато бях при аматьорите и това им дава шанс да дойдат да ме гледат, без да им се налага дълго пътуване. Знам, че биха дошли и далеч, но понякога искаш да направиш възможно най-лесно за хората да дойдат да те гледат“, каза Джошуа.

Той трябваше да излезе в реванш срещу Владимир Кличко за титлите на IBF, WBA и IBO, но украинецът се оттегли от бокса. В момента Джошуа има двама задължителни претенденти – Пулев за титлата на IBF, както и Луис Ортис за пояса на WBA. Още преди промоутърът на Джошуа каза, че първи в списъка е Пулев, тъй като той е претендент от повече време. Сега самият шампион също потвърди, че Пулев е първи, а Ортис трябва да чака.