Начало Бокс Антъни Джошуа отказа на Ото Валин, за да си намери по-слаб съперник

Антъни Джошуа отказа на Ото Валин, за да си намери по-слаб съперник

Антъни Джошуа отказа на Ото Валин, за да си намери по-слаб съперник
0

Антъни Джошуа изглежда е в ситуация, в която трябва да възвърне самочувствието си срещу хора извън водещите имена в тежка категория. До този извод стигат мнозина, след като мениджърът на Ото Валин – Дмитрий Салита, съобщи, че „Ей Джей“ е отказал да се бие срещу шведа в следващия си сблъсък, пише Sky Sports.

Да, Ото беше в списъка. Стигнахме дори до обсъждане на хонорари, дата и т. н. Смятам, че имаше доста променливи и с новия треньор Ото стана прекалено голям риск за него“, каза Салита пред телевизията.

Валин до момента има една-единствена загуба срещу Тайсън Фюри по точки, макар „Циганския крал“ да получи рамо от медицинското лице през 2019 г. Той получи огромна аркада на веждата, която кървеше през почти целия мач, а след края му стана ясно, че е получил цели 47 шева, за да бъде затворена раната над дясното му око.

Междувременно шведът взе скалповете на Доминик Бризийл, Ейдриън Гранат и Райдъл Букър, като за последно се наложи над Еламан Олгюн в края на януари с единодушно решение.

Джошуа от своя страна загуби и двата си мача срещу Олександър Усик и макар да нокаутира Кубрат Пулев в края на 2020 г. мнозина са на мнение, че дните му на шампион са зад гърба му.

Слуховете към момента са, че „Ей Джей“ иска да се боксира с Джърмейн Франклин, който понесе поражение от Дилиан Уайт през ноември 2022 г., пропускайки първата си наистина голяма възможност за изява. Оценките за него са, че е далеч по-преодолим опонент за Антъни, макар статистиката му все пак да е 21:1.