Начало Бокс Антъни Джошуа приветства инфлуенсърите в бокса: Това е добре за спорта

Антъни Джошуа приветства инфлуенсърите в бокса: Това е добре за спорта

Антъни Джошуа приветства инфлуенсърите в бокса: Това е добре за спорта
0

Инфлуенсърските боеве в последните няколко години се превърнаха в следващото голямо нещо в спорта и вече е нормално аматьори в професионалния бокс да генерират по-голям интерес дори от някои шампионски галавечери. Мнозинството от големите имена в спорта са против посоката, в която се развива света им, но сред тях не е Антъни Джошуа. Бившият двукратен световен шампион в тежка категория приветства това, което правят KSI, Логън и Джейк Пол.

В 10 от 10 показателя това е добре за бокса. Хората виждат как можеш да се изправиш срещу известна личност, която може да се бие и в същото време продава продукта без да е част от шампионат. Те постигат този ефект рано в кариерата. Всичките тези блага са налице и това показва огромен потенциал, защото вече не е нужно да се бориш за титла, за да си успешен. Страхотно е, че хората вече поемат голям риск още в началото на своята кариера“, каза „Ей Джей“ пред DAZN.

На 14 октомври предстои поредното издание на X Series, където KSI ще се боксира с Томи Фюри в „Манчестър Арена“. Залата събира 23 хил. души и по всяка вероятност ще е изпълнена до краен предел. В същото време стотици хиляди абонати плащат PPV, за да гледат онлайн събитията между въжетата. Няма друга сила на света, освен интереса на феновете, която да спре вълната, надвисваща над мейнстрийм бокса, който губи почва под краката си от година на година.