Начало Бокс Бивш шампион съветва Усик за боя с Фюри: Тренирай, като Холифийлд

Бивш шампион съветва Усик за боя с Фюри: Тренирай, като Холифийлд

Бивш шампион съветва Усик за боя с Фюри: Тренирай, като Холифийлд
0

Олександър Усик може и да е носител на повечето шампионски пояси в момента в тежка категория, но въпреки това не са много онези, които смятат, че е фаворит в битката с Тайсън Фюри. Основната причина е в ръстовото предимство на британеца. На това мнение е и бившият шампион Ридик Боуи, който също предвижда успех за „Циганския крал“, но не изключва напълно възможността украинецът да изненада.

Бих посочил Фюри, харесвам го. Той има опит и класа. Олександър Усик трябва да направи всичко възможно, за да спечели. Да вземе за пример Ивендър Холифийлд. Смятам, че той трябва да тренира, като Ивендър Холифийлд и да върши правилните неща, защото Тайсън ще е готов“, каза Боуи пред Boxing News.

Двамата шампиони имат сходен стил с много движение по ринга, отлична защита и светкавични двойни комбинации. Фюри обаче разполага с височина и тегло, които са огромно предимство, когато се стигне до клинч. Видяхме перфектен пример за това в един от мачовете срещу Дионтей Уайлдър, който той дори принуди американецът да падне на колене след един от клинчовете, защото съперникът му непрестанно се облягаше върху него.

Преди обаче да стигнем до сблъсъка за безспорната титла в тежка категория ще трябва да видим как Тайсън Фюри ще се справи с Франсис Нгану. Той може и да е дебютант в бокса, но опитът му в MMA доказва, че е един от най-мощните бойци в света, така че изненадите не са напълно изключени в Рияд в края на месеца.