Начало Бокс Антъни Джошуа: Уайлдър не е част от елита на бокса

Антъни Джошуа: Уайлдър не е част от елита на бокса

Антъни Джошуа: Уайлдър не е част от елита на бокса
0

Световният шампион на IBF, WBO и WBA „Super“ в тежка категория – Антъни Джошуа, предупреди бившия шампион на WBC Дионтей Уайлдър да внимава в приказките.

Само до преди година и половина, евентуална битка между Джошуа и Уайлдър бе най-коментираното и чакано събитие в целия бокс, но Тайсън Фюри изхвърли американеца зад борда. Поне за малко.

Сега, когато „Бронзовия бомбардировач“ се завърна на хоризонта и дори си спечели трети мач с Фюри, отново започнаха приказките за това кой-кого, кога и къде. 31-годишният британец сподели в специално интервю за Sky Sports, че Уайлдър не е част от елита на тежката категория и че рано или късно те двамата ще се изправят един срещу друг.

Снимка: БГНЕС

 

„Аз съм част от елита, не като слабаците, които Уайлдър нокаутира“, заяви за себе си „Ей Джей“.

„По-добре за него ще е да внимава какво говори, защото когато някой ден се срещнем на ринга, знам на какво ще съм и съм способен. Той не е топ боксьор, не е част от елита.

Никога преди не съм виждал боец, който отива на война само с едно оръжие – дясната си ръка. Да, в тежката категория всичко може да се реши с един удар, но когато стигнеш до върха, това е крайно недостатъчно.

„Сами видяхме, че когато се изправи срещу елитни опоненти, нещата не се получават за него. Резюмето ми говори само по себе си. Бил съм се със старата школа, бил съм се и с новата. Уайлдър трябва да знае, че има много хора, които чакат да му сритат задника“, допълни британецът, който започна подготовка за двубоя си с Олександър Усик.