Начало Бокс Артур Бетербиев: Един от най-опасните нокаутьори в бокса

Артур Бетербиев: Един от най-опасните нокаутьори в бокса

Артур Бетербиев: Един от най-опасните нокаутьори в бокса
0

Артур Бетербиев извървя дългия път от Чечня до световния връх в бокса. Към момента е световен шампион на IBF и WBC в лека тежка категория и е готов да унифицира всички пояси.

Артур е единственият планетарен първенец със стопроцентов актив от нокаути.

Никой от 15-те му противника при професионалистите не успя да чуе последния гонг срещу страховития руснак. Треньорът му Марк Рамзи сподели мнението си за Бетербиев пред Sky Sports:

„Когато чуе сигнала за начало на битката, се превръща в звяр.“

„Емоциите могат да ти повлиаят и негативно – никога не знаеш. Той се хвърля напред и започва да диктува темпото от първата секунда. Винаги трябва да си внимателен, когато се биеш с толкова много емоция“, допълва Рамзи.

twitter.com

Последната победа на чеченеца беше в унифициращ мач с Олександър Гвоздик.

„Слухът за репутацията му бързо се разнесе“, споделя британският боксьор Калъм Джонсън, който е губил от Артур на ринга. „Той беше №1 при аматьорите за всички категории. Пренесе това и при професионалистите. Не знаех как да подходя срещу него. Той е звяр. Не знаеш от къде ти е дошло – никой не е открил правилната стратегия срещу Бетербиев.“

Роден е в Дагестан, но родителите му са чеченци. Печели 295 от 300 битки при аматьорите!

Артур Бетербиев е изключително разочарован, когато губи от Олександър Усик на Олимпийските игри през 2012 година.

„За мен това беше една несбъдната мечта. Биех се само и единствено за златния медал. Не ми пукаше за парите“, признава Бетербиев.

Вече е на 35 години и късното му преминаване към професионалистите може да се окаже негативно за продължителността на шампионския му рейд. Въпреки това е един от най-опасните нокаутьори и всеки ще трябва да се съобразява с него в близкото бъдеще.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.