Начало Бокс Атланта увековечи Ивендър Холифийлд с огромна статуя

Атланта увековечи Ивендър Холифийлд с огромна статуя

Атланта увековечи Ивендър Холифийлд с огромна статуя
0

Една от най-големите легенди от близкото минало на бокса – Ивендър Холифийлд, получи поредното признание за невероятната си аматьорска и професионална кариера.

58-годишният бивш абсолютен шампион в полутежка и тежка категория присъства лично на церемонията по откриване на негова статуя в Атланта,САЩ. Холифийлд е родом от Алабама, но още на ранна детска възраст се мести в Атланта, където се превръща и в боксьора, който е.

Бронзовата статуя, която е висока близо 3 метра и тежи над тон, е дело на американския скулптор Брайън Халтън, който я е направил още през 2017 г., но поради лични проблеми публичното ѝ откриване се забавя с няколко години.

Embed from Getty Images

„За мен е чест да стоя тук пред вас до тази 3-метрова статуя“, сподели пред медии и фенове легендата.

„Важно е никога да не се отказвате. Само тогава ще успеете. Аз съм пример за това. грешки? Да, направих много, ни никога не се отказах от мечтите си“, добави усмихнатия Ивендър преди да позира за стотици снимки.

Американецът е бронзов медалист от Олимпийските игри през 1984 г. и четирикратен световен шампион при тежките. Отказва се от спорта през 2011 г., но в последните месеци и той заговори за „завръщане“ в ринга.