Начало Бокс Белю: Имал съм по-бързи и силни съперници от Усик, но той притежава всичко!

Белю: Имал съм по-бързи и силни съперници от Усик, но той притежава всичко!

Белю: Имал съм по-бързи и силни съперници от Усик, но той притежава всичко!
0

Тони Белю се превърна в огромен почитател на Олександър Усик, след като именно украинецът се оказа човекът, който сложи край на славната му кариера през 2018 г.

Бил съм се с по-силни хора, бил съм се и с по-бързи, но никога не съм срещал друг човек, който да притежава всичко. Той те мори. Той попита всичко, което правиш. Сваля данните пред себе си. Отнема му по три рунда. С мен му трябваха осем. След това дърпа спусъка. Бях изтощен. Помня всичко до 7 рунд, а 8 изобщо не го помня“, каза британецът за „I’m a Celeb“, цитиран от iFL TV.

Все още не се е намерил човек, който да спре Усик при професионалистите. Мнозина предричаха, че ще се провали при най-тежките, тъй като именно битката му с Белю бе последната в полутежка категория, а след това той нокаутира Чаз Уитърспуун след почти едногодишна подготовка, за да натрупа нужните килограми. Последва победата над Дерек Чисора, а след това дойде и звездният му миг срещу Антъни Джошуа в два поредни мача. За последно го видяхме срещу Даниел Дубоа, където срещна някои проблеми, но отново стигна до успех с нокаут, а сега на дневен ред е мачът му с Тайсън Фюри за безспорната световна титла на 17 февруари 2024 г. в Рияд.