Начало Бокс Белю смята, че Усик в момента би имал предимство над Фюри

Белю смята, че Усик в момента би имал предимство над Фюри

Белю смята, че Усик в момента би имал предимство над Фюри
0

Тони Белю винаги е бил огромен привърженик на Тайсън Фюри, но в последния си анализ за подкаста на Саймън Джордан признава, че фаворит в евентуален двубой по-късно тази година би бил Олександър Усик.

Смятам, че в момента той е по-лесен за побеждаване за няколко боксьори. Имайте предвид, че един от тях е Олександър Усик. Нека бъда ясен – Тайсън Фюри е най-добрият боксьор в тежка категория в света днес, но все пак смятам, че е възможно да загуби от Олександър Усик, ако се срещнат по-късно тази година. Той винаги досега е пречупвал противниците психически. Единственият, когото не е и няма да успее е Усик. Стилът на Тайсън Фюри се измени от необичаен, хлъзгав, голям и бърз до това да бъде агресивен, да настъпва с водещия крак и да контраатакува с тежки удари. При това условие Олександър Усик би имал предимство. Тайсън Фюри, който победи Владимир Кличко през 2015 г., е невъзможен за побеждаване звяр, който е висок 205 или 206 см., тежи 120 кг., движи се като боец от полутежка категория и е много бърз с ръцете. Той те караше да пропускаш и предизвикваше проблеми. Това беше невъзможно за преодоляване“, каза бившият световен шампион в полутежка категория.

„Циганския крал“ съвсем целенасочено винаги е използвал социалните мрежи и медийното пространство, за да си играе с нервите на своите противници. Той се появи в костюм на Батман за една от пресконференциите с Кличко, а срещу Дионтей Уайлдър многократно влезе в лични обиди към близките и семейството му, за да го извади от равновесие.

При преговорите с украинеца обаче видяхме един изключително хладнокръвен човек, който не остави нито един въпрос в публичното пространство без отговор. Всяка нападка от британеца бе посрещната открито и дори заявката на Усик, че се оттегля от преговорите излезе така в крайна сметка, че всички да винят Фюри, а не него за проваления мач за безспорната шампионска титла.

Томи Белю определено има добри аргументи, че битката извън ринга за пръв път изглежда загубена от Тайсън Фюри и сега повечето въпросителни са към него, ако се стигне до среща на ринга.