Начало Бокс Зелена светлина за Джошуа – Фюри
0

Зелена светлина за Джошуа – Фюри

Зелена светлина за Джошуа – Фюри
0

Едно от основните препятствия по пътя към мач за обединяване на всички титли в тежка категория между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри беше преодоляно.

Световната боксова организация (WBO) е оттеглила претенциите си за задължителна защита на пояса, който е притежание на Ей Джей, и няма против следващият мач на шампиона да бъде срещу “Циганския крал”, съобщи boxingscene.com. Досега WBO настояваше Джошуа да защитава отличието в следващия си двубой, където претендент №1 е Олександър Усик.

Изданието посочва още, че Фюри и Джошуа вече са били информирани, че победителят от сблъсъка помежду им ще трябва да се бие със спечелилия мач между Усик и Джо Джойс, които ще се бият за временната титла. Официалната защита пък трябва да се проведе в рамките на 180 дни от мача между двамата претенденти. Ако “Циганския крал” или Ей Джей откажат да защитават пояса на WBA, то временният шампион Усик или Джойс ще бъде обявен за официален шампион.

В случай, че Антъни Джошуа и Тайсън Фюри не се разберат за двубой, то Джошуа ще се изправи срещу победителя от мача между Уиск и Джойс в следващия си мач.