Начало Бокс Белю обяви оттеглянето си от бокса (ВИДЕО)

Белю обяви оттеглянето си от бокса (ВИДЕО)

Белю обяви оттеглянето си от бокса (ВИДЕО)
0

Бившият световен шампион на WBC в полутежка категория – Тони Белю (30-3-1), официално обяви прекратяването на професионалната си кариера.

35-годишният ливърпулец се оттегля от спорта, след като преди 11 години направи своя дебют при професионалистите.

За последно Белю излезе на ринга на 10 ноември, когато загуби с нокаут от властелинът на полутежката категория – Олександър Усик.

Близо две седмици след двубоя, англичанинът пусна специално видео в един от профилите си в социалните мрежи, в което обяви решението си:

„Благодаря от сърце на хората, които не спираха да се съмняват в мен и способностите ми и на тези, които ме винаги ме подкрепяха. Днес официално ви казвам, че се пенсионирам.

Вече няма да се бия, а от сега нататък единственото нещо, което ще правя е да се държа адекватно и да бъда себе си.

Имах великолепна кариера, сбъднах мечтите си. На 29 май 2016 г. станах световен шампион на „Гудисън Парк“, нокаутирайки Илунга Макабу по блестящ начин в третия рунд. Също така спечелих британската и европейската титла.

Благодаря ви за подкрепата!

Какво ще кажа, ако Еди ми предложи един последен мач и извади 100 милиона на масата?

Ще кажа УАУ! Просто УАУ! След това ще отида при жена ми и ще ѝ кажа, че Еди ми предлага 100 милиона за един мач. След това предполагам тя ще ми даде документите за развод, така че…

Парите идват и си отиват, по-добре от това няма как да го кажа“, заяви лудият привърженик на Евертън в прощалното си видео.

 

тагове: