Начало Бокс Белю спечели епичен боксов трилър с Хей (ПЪЛЕН ЗАПИС)

Белю спечели епичен боксов трилър с Хей (ПЪЛЕН ЗАПИС)

Белю спечели епичен боксов трилър с Хей (ПЪЛЕН ЗАПИС)
0

Тони Бельо спечели сблъсъка с големия си враг с Дейвид Хей в  боксовата галавечер в “О2 Арена” в Лондон. Победата дойде в 11 рунд, когато треньорът на Хей хвърли кърпата и реферът даде край на срещата.

Двубоят се превърна в епична битка, която обаче не се реши само чрез крошета. Хей получи контузия в глезена в 6-ия рунд, а в 11-ия сложи край именно заради нея.

Хей бе по-агресивен от началото на двубоя и пласираше добре своите удари. При размяна на крошета в шестия рунд обаче той стъпи накриво и изкълчи крака си.

От това се възползва Белю, който започна да играе все по-агресивно. Белю успя за пръв път да прати Хей в нокдаун, но той съумя да се съвземе. Тони опита да нокаутира съперника си в седмия рунд, но Дейвид Хей някак успя да се задържи на краката си.

В следващите няколко рунда Хей успя да стабилизира играта си и макар да изчакваше своя съперник, успяваше също да отвърне с опасни контри.

Развръзката дойде в 11-ия рунд, който започна с леко надмощие на Хей. В края обаче той отново бе притиснат до въжетата и Белю нанесе няколко много силни удари, като с един от тях успя да свали Хей и дори да го изхвърли от ринга. Боксьорът бързо успя да стане на крака и бе готов да продължи битката. От треньорския му щаб обаче решиха друго и хвърлиха кърпата, с което сложиха и края на срещата.

Така Белю записа първия си успех в тежка категория и общо 29-ти в своята професионална кариера, като си осигури и рекорден хонорар. За Хей това пък бе едва третата му загуба.