Начало ММА Трудно и по точки Уудли защити титлата си (ПЪЛЕН ЗАПИС)
0

Трудно и по точки Уудли защити титлата си (ПЪЛЕН ЗАПИС)

Трудно и по точки Уудли защити титлата си (ПЪЛЕН ЗАПИС)
0

Шампионът в полусредна категория на UFC – Тайрън Уудли защити титлата си в преиграването срещу претендента Стивън Томпсън. Двамата се изправиха за втори път един срещу друг на галавечерта от UFC 209 в Лас Вегас.

„Избрания“ победи по точки „Момчето-чудо“ най-вече благодарение на последния рунд, в който свали два пъти на земята опонента си.

Първите два рунда бяха мунди и двамата бойци не успяха да пласират много удари. Те преминаха главно в дебнене, докато всичко се промени в третия рунд. Уудли свали на земята Томпсън, нанесе му няколко тежки удара, но той успя някак да се измъкне. В четвъртия рунд двамата отново само се дебнеха, което вбеси публиката.

В последният пети рунд трябваше да реши всичко и Уудли излезе по-мобилизиран в него. Тогава за пръв път той застана в центъра на октагона и принуди Томпсън да се брани, а 30 секунди преди края Избрания се хвърли в бурна атака, като на два пъти успя да свали съперника си на земята и дори бе на косъм да го нокаутира, но Томпсън някак оцеля.

Съдиите оцениха по-високо агресивността на Уудли и му присъдиха победата. Така той  записа 17-ата си победа в своята кариера, докато това бе второ поражение на сметката на Томпсън.

 

 

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.