Начало Бокс Бернард Хопкинс предпочете кариерата на Пакиао пред тази на Флойд

Бернард Хопкинс предпочете кариерата на Пакиао пред тази на Флойд

Бернард Хопкинс предпочете кариерата на Пакиао пред тази на Флойд
0

Въпреки че единият е пенсионер, а другият е към края на спортната си кариера, боксовите фенове винаги ще продължават да дебатират – Флойд Мейуедър или Мани Пакиао.

Събрани заедно, двамата имат 112 победи в професионалния бокс. Флойд се оттегли от бокса без загуба (за разлика от Мани) и дори спечели силно закъснелия сблъсък между двамата през 2015 г., но това не пречи на много хора да твърдят, че филипинецът има по-добра кариера от американския си противник.

Трето величие от близкото минало – Бернард Хопкинс, също е на мнение, че 41-годишният боксьор е оставил по-голяма диря зад себе си в сравнение с ‘бизнесмена’ Флойд Мейуедър.

Снимка: БТА

„Аз лично предпочитам да имам кариерата на Мани пред тази на Мейуедър“, заяви Хопкинс пред „The Ring“.

„Мани се би срещу всички, докато Флойд бе по-избирателен.

Снимка: БТА

„Трудно е да се каже дали Флойд избягваше определени противници. Но и не го интересува какво мислят хората. За него всичко опираше до бизнес.

„Но Мани бе човекът, който се биеше срещу този, когото му казваха промоутърите. А Флойд се изправяше срещу тези, от които щеше да изкара пари.

Снимка: БТА

„Това, разбира се, не означава, че Мейуедър не е бъдещ член на Залата на славата. Освен че беше много добър, той бе и много умен бизнесмен.

„Когато един боксьор приключи с активната си кариера, той трябва да започне да гледа спестяванията си и децата си. Има много бойци, които са участвали в супер двубои, но не са били компенсирани финансово така, както трябва“, завърши Хопкинс.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.