Начало Бокс Без бокс и през май на Острова
0

Без бокс и през май на Острова

Без бокс и през май на Острова
0

Еди Хърн е притеснен, че освен боксовите двубои през април, ще трябва да премести напред във времето и предвидените за месец май.

Пред „Скай Спортс“ той коментира усложнената ситуация с разпространението на коронавируса и как ще се отрази тя върху професионалния бокс в Англия.

„В момента всички събития могат да бъдат преместени. Надяваме се да не се наложи, но сме наясно, че ситуацията постоянно се променя. Най-важното е да гарантираме дати, за които боксьорите с отложените мачове да се подготвят. Това съсипва спорта, най-вече състезателите, но трябва да сме в безопасност. За момента всички боксьори, които трябваше да се бият в края на март и през април, имат нови дати. Събитията през май също подлежат на пренасрочване. Засега остават така, но очакваме още новини. Британският боксов контролен борд ще се събере в началото на април, за да реши какво да правим. Малко е неясно, що се касае до това колко хора можем да пускаме в залите. Това, което казват от Борда, превръща всяко събитие в невъзможно за провеждане, защото казват, че не могат да осигурят подходящите доктори за гала-вечерите. Така няма да знаем дали ако някой боксьор получи контузия ще има кой да се погрижи адекватно за него. А стигне ли се до там, изобщо няма смисъл“, коментира Хърн.