Начало Бокс Бивш световен шампион съветва Фюри да се откаже от сблъсък с Уайт

Бивш световен шампион съветва Фюри да се откаже от сблъсък с Уайт

Бивш световен шампион съветва Фюри да се откаже от сблъсък с Уайт
0

Ише Смит, който е бивш световен шампион в лека средна категория, посъветва Тайсън Фюри да не приема сблъсък с Дилиън Уайт. Това означава, обаче, че той трябва да се откаже от пояса на WBC.

Ако аз съм на мястото на Фюри ще пропусна тази битка срещу Уайт. Тези три битки срещу Уайлдър взеха много от него“, сподели Смит пред „worldboxingnews.net“.

Припомняме, че Тайсън Фюри нокаутира в 11 рунд Дионтей Уайдър в главния сблъсък на бойна гала, състояла се на 9 октомври в Лас Вегас. Сблъсъкът беше за световната титла WBC в тежка категория. В срещите между двамата „Циганския крал“ води с 2 успеха, а първият двубой приключи с равен резултат.

Ще си почивам, изчаквайки победителя от реванша между Джошуа и Усик за обединителен двубой и после ще отпътувам към залеза. Той няма какво да доказва. На този етап от кариерата му коланите не означават нищо.

Нека Уайт вземе колана. Така или иначе никой не иска да гледа такъв мач. На никой няма да му пука, че WBC ще му отнеме колана. Всички тези битки отнемат много от вас. Победата над Уайт няма да докаже нищо. В един момент боксьорът е по-голям от колана. Плащането на тези санкционни такси на тези измамни организации понякога те състарява. Фюри е по-голям от всеки колан. Коланът на „Ring Magazine“ е единственият, който му е необходим, според мен“, добави още Ише Смит.

Дилиън Уайт ще спори на ринга срещу Ото Валин на 30 октомври в „O2 Arena“ в Лондон, Англия. Двубоят ще бъде в тежка категория като Уайт ще защитава пояса на WBC на „временен шампион“. При успех, то Уайт със сигурност трябва да излезе срещу Тайсън Фюри в битка за големия пояс на WBC, който е притежание на „Циганския крал“.