Начало Бокс Бивш световен шампион: Жените нямат място в бокса

Бивш световен шампион: Жените нямат място в бокса

Бивш световен шампион: Жените нямат място в бокса
0

Въпреки че живеем във времена, в които талантът и качеството в женския бокс са на историческо добро ниво, то все още има хора, които не намират за нужно „слабия пол“ да стъпва между въжетата.

През 2012-та жените дебютираха на на олимпийския боксов турнир, а през настоящата 2022-ра се очертава да има два мега-сблъсъка при дамите.

В края на месец април Кейти Тейлър и Аманда Серано ще оглавят галавечер в „Медисън Скуеър Гардън“, а за по-късно през годината се готви и другия дългоочакван сблъсък между Савана Маршал и Клариса Шийлдс.

Бившият двукратен световен шампион в категория „петел“ – Джоузеф Агбеко, твърдо вярва, че жените не бива да се боксират, защото това е мъжки и прекалено опасен спорт.

„Имам две дъщери и заявявам, че не подкрепям женския бокс“, сподели 42-годишният ганаец.

„Хората може да не са съгласни с мен, но това е моето мнение и заставам твърдо зад него. Вярвам, че жените могат да правят всичко по-добре от мъжете, но не и когато става дума за бокс. Мъжете сме войни.

„Боксът е прекалено опасен за жените. Те не трябва да се бият и да проливат кръв. Именно заради това съм на мнение, че жените нямат място в бокса“, добавя Агбеко.