Начало ММА Волкановски поиска битка с Оливейра в Австралия
0

Волкановски поиска битка с Оливейра в Австралия

Волкановски поиска битка с Оливейра в Австралия
0

Световният шампион в категория „перо“ Александър Волкановски гледа уверено към смяна на категорията. Австралиецът призова шефът на UFC Дейна Уайт да уреди битка между него и носителя на пояса в лека категория Чарлз Оливейра.

Той направи това, след като защити титлата с нокаут в четвъртия рунд срещу „Корейското зомби“ миналата седмица. Волкановски възнамерява да опита късмета си в следващата дивизия, като обеща да бъде на трибуните за сблъсъка на Оливейра и Джъстин Гейджи. Двамата ще се срещнат на UFC 274 през следващия месец.

Искам да се бия за титлата в лека категория. Това трябва да е двубоят, който ще проведа до края на годината. Вярвам, че може да се организира в Австралия. Ще говоря с Дейна Уайт. Който бие от Оливейра и Гейджи, нека заповяда на моя територия. Аз идвам в неговата категория, за да взема и този пояс“, коментира Волкановски.

Той е категоричен, че ситуацията в категория „перо“ е станала малко скучна, но вината не е негова. „Аз изпълнявам моето задължение – да браня пояса и да печеля. Не съм виновен, че нямам нужната конкуренция. И понеже ме обвиняват, че съм направил дивизията скучна, затова отивам в горната, където явно е по-интересно“, каза още австралиецът.

Относно възможността да се бие с Хенри Сехудо, който вече го предизвика в социалните мрежи, шампионът заяви: „Нямам нищо против, нека заповяда. Ако наистина е решил да се върне в спорта, това е страхотно. Но той трябва да извърви своя път, докато си спечели правото да претендира за световна титла. Ако беше действащ шампион на „петел“ и искаше да се бие с мен, това е различно. Сега обаче е никой“.

По всичко личи Сехудо не е издържал да стои дълго време в ролята на треньор. Неговият мениджър вече го включи в списъка за проверка за допинг, което е индикация за завръщането на олимпийския шампион и бивш №1 в категория „петел“.