Начало ММА Оливейра: Почти сляп съм, в октагона виждам трима
0

Оливейра: Почти сляп съм, в октагона виждам трима

Оливейра: Почти сляп съм, в октагона виждам трима
0

Световният шампион на UFC в лека категория – Чарлз Оливейра разкри, че има сериозни проблеми със зрението. Бразилецът защити през декември титлата си в дивизията, след като отказа съпротивата на Дъстин Порие. Той обаче призна, че за да успява в клетката, му е необходима огромна, допълнителна концентрация.

Честно казано извън октагона ходя задължително с очила. Почти нищо не виждам. Когато вляза вътре и виждам едновременно трима съперника. Може да се каже, че съм почти сляп“, споделя Оливейра.

Той обаче намира повод да се шегува със собствения си проблем. „Хубавото е, че все пак са трима. При това положение, докато удрям този по средата, всичко е наред. Ще използвам тази техника и вбъдеще. Вярвам много в Господ, това не е шега. Ако си сваля очилата, ще съм на 50 процента сляп, но вътре в клетката, това не е проблем“, казва още Оливейра.

Бразилецът вече започва подготовка за следващата защита на световната си титла. Очаква се това да бъде срещу Джъстин Гейджи. Той самият обаче изрази готовност да чака до пролетта, за да брани пояса срещу Конър Макгрегър. Нещо, с което Гейджи определено не е съгласен и заплаши, че е готов да запали организацията, ако бъде пренебрегнат от Дейна Уайт.