Начало Бокс Хъргович призова Йока и Джойс да „обуят панталони“
0

Хъргович призова Йока и Джойс да „обуят панталони“

Хъргович призова Йока и Джойс да „обуят панталони“
0

Филип Хъргович призова двама от големите си съперници в аматьорските години – Тони Йока и Джо Джойс да намерят смелост и да се изправят срещу него на професионалния ринг. Хърватинът е №3 в световната ранглиста на IBF, като през миналата седмица от федерацията отредиха да боксира с Йока.

Двамата имат да уреждат сметки, след като французина постигна спорен успех на полуфиналите на Игрите в Рио, което остави Хъргович с бронзов медал. В последствие Тони взе дискусионна победа и над Джойс, за да грабне титлата, а британецът – среброто.

Йока се чакаше да потвърди дали приема елиминационен мач с хърватина, който да се проведе тази пролет. Победителят от него трябва да е следващия официален претендент на IBF за пояса, който се държи от Олександър Усик. Хъргович обаче не иска да чака и освен Тони призова за битка и Джо Джойс, който е №1 на WBO.

Нямам търпение да се върна обратно на ринга. Разбирам защо Ортис и Паркър не искат да боксират с мен. Рискуват твърде много. Надявам се, че Йока и Джойс ще обуят панталоните и ще намерят смелост да се видим на ринга“, каза Хъргович.

Хърватинът допълва: „Всички знаем, че Тони не ме победи в Рио. Той също много добре го знае. Готов съм да му го докажа. Ако той не иска, то тогава нека е Джо. Ще бъде страхотно да го победя и да съм претендент №1 и на WBO“.