Начало Бокс Фрактура на ръката за Луис Ортис
0

Фрактура на ръката за Луис Ортис

Фрактура на ръката за Луис Ортис
0

Луис Ортис е получил фрактура на ръката при победата над Чарлз Мартин. „Кинг Конг“ нокаутира бившия световен шампион на IBF в шестия рунд, след като в самото начало на сблъсъка два пъти бе повален в нокдаун.

42-годишният кубинец бе предвиден за сблъсък с Филип Хъргович през пролетта. Срещата трябваше да определи официалния претендент за титлата на федерацията, но от лагера на ветерана отказаха този мач. Породиха се спекулации, че Ортис се е уплашил от хърватина и затова е предпочел да го заобиколи.

От неговия щаб обаче побързаха да отхвърлят тези съмнения. Според мениджъра му Джей Хименес, „Кинг Конг“ е получил травма на лявата ръка. „Той има лека фрактура и това е причината да не може да е готов за двубой през март или април. От IBF държат Хъргович да боксира именно в този период, а в случая това няма как да стане“, заяви Хименес.

След като Ортис се отказа от мач с хърватина, на ред бе Джоузеф Паркър. Новозеландецът обаче също се отдръпна и така се стигна до Тони Йока. На този етап от лагера на французина все още не са коментирали дали той е съгласен да боксира с Хъргович.

Tony Yoka of France, right, lands a punch on Croatia’s Petar Milas during their heavyweight boxing fight on the central court Philippe Chatrier at the Roland Garros tennis stadium, in Paris, Friday, Sept. 10, 2021. (AP Photo/Francois Mori)