Начало Бокс Ортис отказва мача с Хъргович, на ред е приятел на Кобрата
0

Ортис отказва мача с Хъргович, на ред е приятел на Кобрата

Ортис отказва мача с Хъргович, на ред е приятел на Кобрата
0

Луис Ортис няма да приеме предложението да се изправи срещу Филип Хъргович. Това твърди един от най-големите боксови анализатори отвъд океана – Дан Рафаел. Според неговата информация, „Кинг Конг“ не желае да боксира срещу хърватина за званието „официален претендент на IBF“.

Новината идва доста изненадващо, предвид че 42-годишният кубинец сам изяви готовност да премери сили с всеки един, който може да го отведе до битка за световната титла. Хъргович е именно такъв и се очакваше двамата да се разберат лесно за мач през пролетта на тази година.

Снимка: БТА

Имам информация от братя Зауерланд. Те заявиха, че Луис Ортис е отказал елиминационен мач на IBF с Хъргович. Следващият в списъка е Джоузеф Паркър. До петък трябва да реши, дали приема такъв мач. Ако не – продължаваме по ранглиста“, информира Дан Рафаел.

При това положение Паркър, който е добър приятел и на Кубрат Пулев, също върви по график за нов мач за световна титла. Новозеландецът бе шампион на WBO, но загуби пояса от Антъни Джошуа. Наскоро той заяви, че води разговори за битка с Кобрата, но едва ли ще насочи вниманието си в тази посока, при положение, че успех над Хъргович ще го изправи срещу шампиона на IBF.

Паркър победи Чисора и е на път да си уреди нов мач за световна титла