Начало Бокс Боксьорките започват годината с лагер на Белмекен
0

Боксьорките започват годината с лагер на Белмекен

Боксьорките започват годината с лагер на Белмекен
0

Националният ни отбор по бокс за жени ще се събере на 10 януари за първи лагер за тази година. Съставът, предвождан от триото Ангел Ангелов, Петър Лесов и Фикрет Ереджебов, ще се качи на високопланинската база на Белмекен, където ще проведе подготовка в продължение на 20 дни.

Предварителният план вече е изготвен. Дай Боже да сме здрави всички, момичетата да тренират добре и да имат амбицията да успеят. Планираме на 10-и януари да заминем за Белмекен. На практика ще останем там до края на месеца, след което момичетата направо ще вземат участие в първия кръг на държавното първенство„, заяви Ангел Ангелов.

След това идва и Купа „Странджа“. Като цяло календарът е така направен, че основната част от турнирите да се съберат в първата половина на годината. През месец май е Световното първенство в Турция, което бе отложено от декември миналата година. През юли пък е Европейското първенство в Русия. Преди това е шампионатът за жени до 22 години в Хърватска през март„, съобщи програмата специалистът.

На този етап все още се очаква официално потвърждение на категориите, които ще бъдат олимпийски за Игрите в Париж 2024. Когато това се случи ще се преценява и дали някои от момичетата да сменят своите категории