Начало Бокс И Паркър избяга от мач с Хъргович, на ред е Тони Йока
0

И Паркър избяга от мач с Хъргович, на ред е Тони Йока

И Паркър избяга от мач с Хъргович, на ред е Тони Йока
0

Джоузеф Паркър последва решението на Луис Ортис и на свой ред също отказа да се изправи срещу Филип Хъргович на професионалния ринг. Бившият световен шампион на WBO имаше време до петък, за да вземе решение дали приема да боксира с хърватина за званието официален претендент на IBF. Победителят от такъв двубой ще получи правото да се изправи срещу шампиона, който в момента е Олександър Усик.

Изненадващо обаче новозеландецът също гледа в друга посока, подобно на „Кинг Конг“. Това отново отваря възможност на Кубрат Пулев да боксира с Паркър, за каквато опция заговориха от лагерите и на двамата през миналия месец.

От своя страна IBF ще предложи на следващия в ранглистата да боксира с Хъргович. В случая това е Тони Йока. Олимпийският шампион заема пета позиция в класацията на федерацията.

От екипа на Филип Хъргович (Васерман/Зауерланд) обявиха, че Джо Паркър също е пасувал за елиминационен мач за №1 на IBF. Следва Йока“, написа един от най-големите боксови анализатори в световен план – Дан Рафаел.

Ако французинът също предпочете да не приеме предложението, такова ще бъде отправено към Джо Джойс. Британецът загуби именно от Йока на финала на Игрите в Рио през 2016-а. Двамата в момента вървят по идентичен начин на професионалния ринг. Тони няма загуба в 11 поредни двубоя, докато Джойс в 13.

Джо Джойс